Judit-lapja

Minden ami nekem tetszik vagy elkészítek szerepel ezen az oldalon.Miért?Mert másnak nem ilyen.

Pár darab jó kis sütike recept!Mert imádom az édességeket!

Ezt ma csináltam!2010.12.23

Életem első önálló tortája.Fondant bevonattal.A fondant is én csináltam házilag készített pille cukorral.Az egész napom rá ment szinte de szerintem megérte.Kacsintás

torta.jpg

HALÁLOS CSOKITORTA


Hozzávaló:
10 dkg mandula
35 dkg étcsokoládé
15 dkg margarin
2 evőkanál tejszín
5 tojás
20 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 csipet só
2 evőkanál tej
2 dkg cukrozatlan kakaópor

kevés margarin és cukrozatlan kakaópor a tortaforma előkészítéséhez

A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
4 dkg margarin
1 evőkanál rum


Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Alaposan kimargarinozunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, aztán sütőpapírt illesztünk az aljába, és a sütőpapírt megkenjük margarinnal. Ezután ahelyett, hogy kiliszteznénk a formát vékonyan beszórjuk teaszűrőn átszitált, csomómentes kakaóporral, hogy ezzel is erősítsük a torta csokis ízét.

A mandulát száraz serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve illatosra pirítjuk, és ha kihűlt, durvára daráljuk. Az étcsokit apróra törjük, és a margarinnal meg a tejszínnel együtt finom gőz fölött kevergetve megolvasztjuk. Ha már sima és folyós, félretesszük kihűlni.

Indulhat az érdemi munka, azaz a tortamassza elkészítése és a tortasütés. A tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a sót és a tejet, aztán robotgéppel néhány perc alatt habosra és sűrűre verjük. Akkor lesz jó, ha a térfogata legalább a duplájára nő. Ekkor apránként belecsurgatjuk az olvadt csokit, jól elkeverjük, majd teaszűrőn át beleszitáljuk a masszába a kakaóport. Az egészet rendesen kidolgozzuk, aztán letesszük a gépet, fakanalat veszünk elő, és beleforgatjuk a durvára darált mandulát. A masszát beleöntjük az előkészített tortaformába, és 45 percig sütjük. Ennyi idő után készen van, pedig a beleszúrt tű ragacsosan jön ki belőle. Nem baj, ennek így is kell lennie, és ha tovább bent hagynák, azzal túlsütnék, kiszárítanánk.

Megvárjuk, amíg a torta langyosra hűl, aztán óvatosan körbevágjuk egy késsel, kifordítjuk egy nagy tálra, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Miután teljesen kihűlt, lefóliázzuk, és betesszük 1 éjszakára a hűtőbe.

A mázhoz enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk az apróra tört étcsokit a margarinnal és a rummal. Még langyosan rákenjük a hideg tortára, egyenletesen eloszlatjuk rajta, és a tortát visszatesszük 1 órára a hűtőbe. Tálalás előtt 30 perccel kivesszük onnan, hogy kicsit felmelegedjen, aztán forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vékonyan felszeleteljük.

10 szeletes torta lesz belőle.

Mézeskalács csiga   / a www.ritakonyhaja.hu-ról/

Hozzávalók:250 g nyers mézeskalács tészta,250 g linzer tészta,kevés narancs lekvár.

A tésztákat külön-külön 3-4 mm vastagra nyújtom.Ezt érdemes vékonyan lisztezett felületen.A lekvárt melegítsük meg majd kenjük fel a mézeskalács lapra.Helyezzük rá a linzer lapot majd kicsit simítsuk össze öket,hogy tapadjanak egymáshóz.Majd vékonyan kenjük át lekvárral a linzer lap tetejét is.Szorosan tekerjük fel.Fóliába tekerve hütőben 1-2 órát pihentetjük majd vágjunk kb. fél centi vastag korongokat.Ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük.Előmelegített sütőben 180 fokon olyan 8-9 percet sütjük.Finom és egyszerű kis sütike. Vigyor

Miranda szelet:

miranda.jpg

Hozzávalók:

Tészta:6 tojás,6 ek cukor,4 ek liszt,1 csomag sütőpor,2 ek kakaó,1 dl étolaj

Töltelék:25 dkg túró,25 dkg margarin,25 dkg porcukor

Teteje:7 dl narancs izű üdítő,2 csomag vanilia puding,2 ek cukor

Elkészítés:

A tojás fehérjét és sárgáját szétválasztom.A sárgáját összekeverem a cukorral,a lisztel,a sütőporral, a kakaóval és az étolajjal.

Majd hozzáadom a felvert tojás habot.Előmelegített sütőben 200-220 fokon kb.20-25 percet sütőm.Az állagnak hasonlónak kell lennie a piskótához akkor jó ha már nem ragad a probánál.

A margarint a cukorral simára keverem majd hozzáadom a túrót és krém állagúra dolgozom össze.

Az enyhén hült tészta tetejére kenem egyenletesen eloszlatva.Majd hütőben pihentetem hogy a margarinos felület szilárdabb legyen.

A narancs üdítőt elkeverem a cukorral és a két csomag vaniliás pudinggal és felforralom.Az állag akkor jó ha hasonlit a rendes pudingra.

Megvárom még hül és már enyhén folyos.Majd egyenletesen a túrókrém tetejére oszlatom.Az egészet hütőm még kicsit.Ajánlatos a túró miatt hütőben vagy hidegen tárolni.

Nagyon finom ízletes kis sütemény.Jó étvágyat hozzá!Vigyor


Zabpelyhes sütike /Stahl Judit müsórából láttam/TÉNYLEG JÓ:

fenykep030u.jpg

Hozzávaló: 15 dkg zabpehely,10 dkg liszt,kicsi só,pici sütőpor,egy vaniliás cukor,12 dkg vaj,12 dkg cukor,egy tojás,egy tábla csoki

Elöször egy tálba kimérjük a lisztet,a zabpelyhet és a sót,sütőport.Egy másik tálba elkeverjük a vajat a cukorral.Hozzá adjuk a vaniliás cukrot a tojást és a darabolt csokit.Majd az egészet összekeverjük.Kis pogácsákat gyúrúnk belőle kézzel,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük majd alacsony hőfokon addig sütjük még szép arany barnás lesz.

Egyszerű és nagyon finom!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 2
Heti: 7
Havi: 66
Össz.: 110 482

Látogatottság növelés
Oldal: Sütikék
Judit-lapja - © 2008 - 2024 - judit-lapja.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »